[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] (none) [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive][an error occurred while processing this directive]
 
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Skåne Sjælland Linux User Group - http://www.sslug.dk Home   Subscribe   Mail Archive   Forum   Calendar   Search
MhonArc Date: [Date Prev] [Date Index] [Date Next]   Thread: [Date Prev] [Thread Index] [Date Next]   MhonArc
 

Re: [TEKNIK] xen på intels nye processore rSiemen Baader wrote:
Med linux kan man med xen køre flere kerner på samme fysike maskine. Det sker ikke gennem virtualisering ved binær patching eller fortolkning, men paravirtualisering - kernerne kører direkte på hardwaren, men

Nope. Xen kører direkte på hardware. Ikke engang den Linux, der udgør domain0, kører direkte på hardwaren. Man forledes nemt til at tro at man installerer Linux og lægger Xen ovenpå, men faktisk bruges den installerede Linux til at muliggøre installation af Xen.


Så en mere korrekt formulering vil være at man med Xen kan køre en Linux dom0. Gennem Xen kan man så køre flere domU, lidt a'la svarende til guest systemer i VMware - det er dog forskellige virtualisering metoder.

er patchede, så de hver gang de normalt fx ville tilgå hukommelsen direkte nu laver et kald til xen, der så multiplexer systemressourcerne mellem kernerne. Det viker, fordi man har adgang til kildeteksten til linuxkernen.

Eller med et hvilket som helst OS, hvor source er tilgængelig.
Xen har faktisk ikke noget at gøre specielt med Linux; denne har bare været det OS man er startet på.
Både FreeBSD, OpenBSD og SVJV NetBSD kan køre som DomU.
FreeBSD er på vej til at kunne bruges som Dom0 (absolut en fordel for dem der måtte være træt af Linux 30+ kerner, alle 'stabile'...)
OpenSolaris kører som DomU; SVJV arbejdes på Dom0 - hvis Sun overlever..


Det virker selvfølgelig ikke med prækompilerede, lukkede operativsystemer som OSX og Win.

Men nu har jeg engang sidste forår eller sommer læst i Linux Format, at Intel arbejder på at indbygge virtualiseringsteknologi i selve hardwaren, så cpu'en selv kan sende forespørgsler videre til xen, når softwaren laver direkte forespørgsler til disse kritiske områder.På den måde kan kerner der er kompileret til at råde 100% over hardwaren komme til at køre side om side med hinanden på samme maskine.

Som jeg læser de ugentlige Xen-devel test rapporter, kører Intel's VT ikke særlig stabilt; der ser i hvertfald ud til at være mange crashes.
AMD's SRV (tidligere petname Pacifica) ser ud til at have større mulighed for at køre ordentligt.
Og yes, Michael har ret, AMD har en afdeling på ~5 mand + en sød pige er har arbejdet længe på Xen på SRV.


Jeg har nogle Dell'er med Intels VT, men har ikke haft tid endnu, og har valgt at vente med AMD's til prisen på 35Watt dualcore + DDR2 er lavere.
Der ikke særlig mange der har rent praktisk erfaring med Intel/AMD HW supporteret virtualisering, så hvor stadset egentlig vil virke: YMMV...


En ting er sikkert: Xen udvikles primært til serverbrug. Det kommer til at vare en rum tid, inden det vil være egnet til desktop brug.
Der mangler kraftigt support på den grafiske side. Ingen drivere er bygget til at kende til Xen's hypervisor. Hvorfor skulle nVidia og ATI også investere tid i det, når behovet endnu ikke er massivt til stede.
Inden vi kommer så langt, er det ganske muligt Xorg's GLX et al bliver et reelt alternativ.
Som det er nu, kører man grafik i domU's med sjove kombinationer af VNC og framebuffer - med mindre man ved nok til at bruge Jacob's patches til nVidia's kernel-modul-del af deres driver, og slet ikke til produktion.


Er der nogenm der ved hvor langt det projekt er kommet? Er teknologien indbygget i de nye 65nm-processorer? Hvad med dem som Apple er begyndt at sælge?

I fald den er, så er det lidt underligt, at Apples 'bootcamp' kun understøtter dualboot mellem Win og OSX og ikke virtualiserer Win gennem Xen, så man kan køre det i et vindue samtidig med MacOS...

Næee, det er da ikke sært ... Apple /sælger/ systemer, de levere ikke gratis download. Husker ikke lige om der er VT i noget af deres nye habengut (eller er det habenguf?); mener et er der eller kommer.
Hvis de bliver skabt support for andet end OS X Leopard og XP/Vista, kommer det rimelig sikkert i første omgang fra outerspace parties.


--
Kind regards,
Mogens Valentin


ls --- Laboratorio de Sistemas [ubicuos] del GSyC We (also) make systems that work -- http://planb.lsub.org 
Home   Subscribe   Mail Archive   Index   Calendar   Search

 
 
Questions about the web-pages to <www_admin>. Last modified 2006-07-01, 02:02 CEST [an error occurred while processing this directive]
This page is maintained by [an error occurred while processing this directive]MHonArc [an error occurred while processing this directive] # [an error occurred while processing this directive] *